Ako získať potvrdenie o členstve v SKCHP?

Potvrdenie o členstve v Slovenskom klube chovateľov pudlov budete potrebovať v prípade, že chcete požiadať o chránený názov registrovaného chovu alebo získať zľavu na vybrané vyšetrenia v laboratóriu pre klinickú diagnostiku Laboklin.

Čo je chránený názov registrovaného chovu?

Mnohí z nás poznajú alebo registrujú donedávna zaužívaný pojem Chránený názov chovateľskej stanice. Od roku 2021 však používame nové pomenovanie: Chránený názov registrovaného chovu, skrátene Názov registrovaného chovu.

Chránený názov registrovaného chovu psov je trvalou neoddeliteľnou súčasťou mena psa a identifikuje chovateľa. Názov registrovaného chovu sa uvádza za alebo pred menom psa. Záujemca si ho vybavuje prostredníctvom chovateľského klubu svojho plemena a kynologickej organizácie, ktorá chovateľský klub zastrešuje (SPZ, ZŠK-SÚCHNO, ÚKK).

Ako postupovať pri registrovaní chráneného názvu registrovaného chovu?

Úplne na začiatku celého procesu vám odporúčame dôkladne sa oboznámiť so smernicou Slovenskej kynologickej jednoty (http://skj.sk/documents/registrovany_nazov_chovu_smernica_2021.pdf), ktorá je venovaná registrovanému názvu chovu.

Najdôležitejším krokom je vymyslieť si ten správny názov. Pri výbere pamätajte, že ide každá osoba môže vlastniť počas svojho života len jeden chránený názov registrovaného chovu a je predmetom dedičstva. Zároveň tento názov bude mať každý pes, ktorý sa narodí vo vašom chove.

Ak ste si názov už vybrali, skontrolujte, či vás už niekto nepredbehol. Všetky názvy sú medzinárodne registrované a nájdete ich tu – https://www.fci.be/en/affixes/.

Následne vyplňte Žiadosť o chránenie registrovaného názvu chovu, ktorú nájdete na stránke Únie kynologických klubov tu – https://unkk.sk/phpmenu.php?s=186.

Na čo potrebujem potvrdenie členstva v SKCHP?

K spomínanej žiadosti ÚKK potrebujete potvrdenie členstva v kynologickom klube, v našom prípade SKCHP. Od 1. 1. 2023 toto potvrdenie môžete požiadať vyplnením žiadosti (online formulár), kde povinnou prílohou je žiadosť ÚKK. Vašu žiadosť spracujeme do 5 pracovných dní a odošleme na e-mail, ktorý uvediete v online žiadosti a zároveň pošleme aj na Vašu korešpondenčnú adresu.

V žiadosti nevypĺňajte dátum a svoj podpis. Doplníte ich až po tom, čo Vám pošleme naspäť potvrdené členstvo v žiadosti.

Prosíme, žiadosť vypĺňajte s diakritikou. 😊

Potvrdenie o členstve pre uplatnenie zľavy v Labokline

Laboklin pre niektoré druhy vyšetrení poskytuje zľavy pre členov chovateľských klubov. Zľava je zohľadnená iba v prípade, že je s každou vzorkou doručené aj aktuálne potvrdenie o členstve. Dodatočne nárokované zľavy nemôžu byť zohľadnené.

Ak vzorku posielate sami, nezabudnite priložiť aktuálne potvrdenie o členstve. Ak vzorku posiela Váš veterinár, nezabudnite si na odber potvrdenie priniesť a poprosiť veterinára, aby ho priložil k vzorke a žiadanke o vyšetrenie.

 

Žiadosť o vystavenie potvrdenia členstva v SKCHP – https://forms.gle/oBb3YHjSYz7KpVvw6

 

Niečo vám nie je jasné? Kontaktujte nás, radi vám pomôžeme!

Kontaktná osoba:

Katarína Palečková

tajomnik@pudelklub.sk

0915 260 410

Partneri